tirsdag 6. april 2010

På tynn isSå har endelig isen på Glomma begynt å sprekke opp! Og med åpent vann,kommer fuglene.
Det er en overdrivelse å si at himmelen var full av ender,men jammen var det liv i råkene.Var så heldig å få sett på oteren,som også dukket opp og fisket ved andre siden, i flere timer.

Oteren er et veldig artig dyr, der den dukker opp av vannet, labber rundt på isen med sin merkelige gange, før den plutselig sklir bortover på magen, mens den dytter fra med bakbeina,for så å legge seg på ryggen og rulle rundt med beina i været.Snakk om karismatisk dyr! Dessverre var det drøyt langt unna for de beste bildene,men en flott opplevelse uansett.


Det ble også dramatikk da ett par rådyr fant ut at de skulle gå over elva på den syltynne isen,midt mellom to råk.Det var ikke fritt for at jeg var nervøs da de sakte og forsiktig smøg seg over det tynne laget,som skilte dem og en sikker død. Heldigvis kom dyrene seg trygt over og det var ikke bare de som kunne puste lettet ut.Det ble ikke de beste bildene i dag,men desto flere fine opplevelser,og med det yrende livet ute nå,må det vel bli noe bra etterhvert.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Förstår att du riktigt "höll andan" av spänning när rådjuren gav sig ut på den tunna isen.
    Tur att det gick bra. Bilderna förmedlar spänning utmärkt !
    mvh/Lars-Eric

    SvarSlett

Hei!
Setter veldig stor pris på kommentarer på innleggene,og spesielt konstruktiv kritikk på bildene mine.Alltid inspirerende å vite hva en har gjort riktig,og hva man kan gjøre bedre eller annerledesneste gang.Takk på forhånd!