fredag 23. april 2010

Fantastisk natt på tiurleiken

Gikk opp til leiken i går kveld i strålende sol.Etter tyribål og en hvil i lyngen,var det bare å tråkke opp langsmed stien til leiken.Var i soveposen en times tid før tiurene begynte å komme inn for landing.Kan ikke tenke meg noe mer spennende enn å høre tiur etter tiur komme flaksende inn og slå seg ned i furuleggene.Opplevde også at en tiur slo seg ned på bakken,rett foran kamuflasjen og spilte i en ti minutter i måneskinnet.Det er nesten et eventyr å ligge og se på dette,mens de andre tiurene sitter i trærne rundt og raper til hverandre.

Morgenen etter våknet jeg av de første spake kneppene til "Sjefen".Var selvfølgelig altfor dårlig lys til fotografering,så ble bare liggende og nyte lyden.Etter hvert som lyset,og fotoforholdene ble bedre,økte aktiviteten på leiken.Det ble spesielt mye rabalder da røyene,en etter en,dumpet inn for landing.
Sjefen var ikke uventet den mest populære blant tiurene, og han fikk det etter hvert svært travelt med å passe på alle damene.

Spillet fortsatte utover, og da de første solstrålene brøt gjennom gammelskogen,begynte også antall klikk i kameraet å øke drastisk.Kameraet gikk jevnt og trutt,ettersom fuglene forflyttet seg rundt i det stadig varierende lyset.
Sjefen fikk også litt å gjøre,da en konkurrent kom litt for nærme.Full slosskamp,men dessverre skjedde dette inne i et kratt så derfor dårlig med bilder.

Tiurene fortsatte å spille helt fram til klokka ble 12,kanskje like greit,for da var minnebrikka mi faretruende full.
Veldig fornøyd med nattas/morgenes begivenheter,selv om de store actionbildene uteble og beina etterhvert ble faretruende numne.Føler alt i alt at jeg fikk de bildene jeg ville ha(se noen av dem under).God helg!4 kommentarer:

 1. Gratulerer med full klaff på tiurleiken! Mange flotte bilder du presenterer her.

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Fint å se at du har kommet så tett innpå dem.
  Mange bra bilder - det jeg liker aller best er det minimalistiske nr 8. Et bilde helt etter min smak.

  SvarSlett
 3. Grattis till upplevelsen och till dina fina bilder som du presenterar!
  Har själv aldrig upplevt tjäderspel så det är verkligen en längtan.
  Fint att du delar med dig av upplevelsen.
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 4. Hei
  Virkelig flotte bilder dette. Artig med så mange røyer nedpå da! Jeg liker nok best det første klassiske tiurbildet ditt... Også flott bilde av røya på trekvisten.
  Artig å følge med på bloggen, du er aktiv og tar mange gode bilder!

  Mvh
  Aleksander Myklebust

  SvarSlett

Hei!
Setter veldig stor pris på kommentarer på innleggene,og spesielt konstruktiv kritikk på bildene mine.Alltid inspirerende å vite hva en har gjort riktig,og hva man kan gjøre bedre eller annerledesneste gang.Takk på forhånd!