søndag 11. april 2010

Med sekk på ryggen!

Sitter nå inne foran PCen og hører på rødstrupa synge ut sin klare sang i vårkvelden utenfor,mens jeg skriver dette.
Lengter allerede tilbake til skogen,som jeg besøkte i dag tidlig.Legger ut noen bilder+korte kommentarer fra denne turen.

"Skjegglav",300mm,1/500sek,f/5,6,ISO 500
Tok dette bildet da de første solstrålene snek seg mellom trærne og kastet lys på skogbunnen.Fantastisk stemning så tidlig om morgenen,med svartspetten som trommer på trestammene og orrhanebulderet.Har store problemer med å beskrive stemningen i skogen og morgenen nå, det må oppleves!


"Musvåk",300mm,1/1000sek,f/8,ISO 320
Var så heldig å møte på en gammel kjenning,der jeg gikk ut på ei myr.Musvåken kom svevende rett over hodet på meg,mens den skrek ut. Har møtt både tre og fire musvåk,når jeg har gått her før,så noen stor overraskelse var det dog ikke.Var såpass tidlig om morgenen at sola var ganske lav,slik at jeg var litt uheldig med lysvinkelen,men pytt.


"Isskulptur",100mm,1/200sek,f/4,ISO 320
Forsøkte meg også på noen litt uvanlige bilder,og dette er ett av de som ikke er for "klassiske".En liten bekk,islagt bekk ble heftig fotografert med makroen,og jeg synes dette bildet ble ganske brukbart.


"Kvinender i flukt",300mm,17800sek,f/7,1,ISO 320
Når man hører det suser i vinger,er det bare å hive opp kameraet så fort du makter,fokusere og håpe på bilde.Dette er et slik bilde.Disse kvinendene kom susende langsmed ei lita elv,som rant forbi.Vrei meg rundt og kasta opp kameraet og fikk brukbart treff,og bra skarphet på hunnfuglen(bakerst)


"Mink på svømmetur",300mm,1/500sek,f/5,ISO 320.
I løpet av noen ganske få strakser,skjedde det mye ved den lille elva.Noen sekunder etter at kvinendene hadde sust forbi,kom også minken svømmende nedover.Den så ikke ut til å bry seg nevneverdig om meg,men den svømte såpass fort at jeg bare rakk dette ene bildet.


"Traner over tretoppene",300mm,1/1250sek,f/8,ISO 500.
Noen av mange traner som jeg så i dag.Har sikkert sett flere hundre,både store flokker oppe i lufta som her,og par,som spaserer rundt på åkrer og myrer.Vet av erfaring at disse tranene er svært nervøse og lette å skremme,så når jeg ser dem nede på bakken,går jeg bare i en stor bue rundt dem, i stedet for å forsøke å ta bilde.Ingen vits i å skremme disse flotte fuglene.
Fikk uansett foreviget dem,der de fløy over tretoppene,glemte å stille ISOen i farta,men med MK II,spiller det liten rolle hvilken ISO-verdi du velger,så lenge det er innenfor rimelighetens grenser.

Planlegger allerede turen for neste helg,blir det godvær,blir det etter all sannsynlighet leik,blir nok orrhane.

1 kommentar:

  1. Hej!
    En härlig naturupplevelse du varit med om här! Fina bilder och bra text dessutom. Bara att gratulera !
    mvh/Lars-Eric

    SvarSlett

Hei!
Setter veldig stor pris på kommentarer på innleggene,og spesielt konstruktiv kritikk på bildene mine.Alltid inspirerende å vite hva en har gjort riktig,og hva man kan gjøre bedre eller annerledesneste gang.Takk på forhånd!